18.01.2022

Lugina

Fillimi i depërtimit të Islamit në tokat shqiptare,kryesisht në Luginë të Preshevës

Fillimi i depërtimit të Islamit në tokat shqiptare,kryesisht në Luginë të Preshevës

Në Luginë të Preshevës, gjegjësisht në Ballkan e ka zanafillën prej atëherë, kur filloi zgjërimi i shtetit arab drejt Afrikës dhe Evropës. Islamizmi, feja islame, filozofia islame kulminacionin e saj e arriti në shek VII deri XI, atëherë kur lulëzoi shkenca, mjekësia, filozofia islame, arkitektura, matematika, astronomia. Sipas shumë dijetarëve dhe studiuesve, atëherë u ndërtuan xhamitë më të bukura arkitekturale

25.10.2016

Lugina

Promovohen Librat "Fikhul Hanefi" dhe"Hulumtimi i Haditheve të papranuara dhe të trilluara" të Autorit Fehmi ef. Raqipi.

Promovohen Librat

Nën Organizimin e Këshillit të Bashkësis Islame në Bujanoc u promovuan dy Libra të Molla Fehmi Raqipit

20.09.2016

Lugina

Therrja e Kurbanave nen organizimin e Keshillit te Bashkesis Islame ne Bujanoc

Therrja e Kurbanave nen organizimin e Keshillit te Bashkesis Islame ne Bujanoc

Keshilli i Bashkesis Islame edhe kete vite vazhdoi traditen e tubimit dhe prerjes se kurbaneve ne Komunen e Bujanoci

17.08.2016

Lugina

BUJANOCI NDIHMON HASANBEGUN

BUJANOCI NDIHMON HASANBEGUN

KBI-Bujanoc vizitoi Hasanbegun

30.05.2016

Lugina

Takimi me Imamët e KBI-së Bujanoc në prag të muajit të bekuar të Ramazanit

Takimi me Imamët e KBI-së Bujanoc  në prag të muajit të bekuar të Ramazanit

Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc mbajti takimin e përbashkët me imamët e saj në pragë të muajit të Ramazanit.

15.05.2016

Lugina

Dua e Hatmes në xhaminë e fshatit Tërrnoc të komunës së Bujanocit

Dua e Hatmes në xhaminë e fshatit  Tërrnoc të komunës së Bujanocit

Më 15.05.2016 pas namazit të drekës në xhaminë e mesme të fshatit Tërrnoc u zhvillua ceremonia e duasë së hatmes.

07.05.2016

Lugina

SQARIM PËR OPINION / DHE REAGIM NDAJ GËNJESHTRAVE DHE SHPIFJEVE TË NEXHAT BELULIT /

SQARIM PËR OPINION  / DHE REAGIM NDAJ GËNJESHTRAVE DHE SHPIFJEVE TË NEXHAT BELULIT /

Këshilli i Bashkësisë Islame në Bujanoc në mledhjen e mbajtur me 12. 03. 2016 ndër të tjera shqyrtoi edhe gjendjen aktuale në Bujanoc dhe fillimin e fushatës zgjedhore.

07.04.2016

Lugina

Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc uron besimtarët me rastin e hyrjes në 3 muajt e shenjt.

Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc uron besimtarët me rastin e hyrjes në 3 muajt e shenjt.

Muhammedi (a.s.) në fillim të muajit Rexheb e ka bërë këtë lutje (dua):

01.04.2016

Lugina

APEL MIRËKUPTIMI PËR ZGJEDHJET LOKALE 2016

APEL MIRËKUPTIMI PËR ZGJEDHJET LOKALE 2016

KËSHILLI I BASHKËSISË ISLAME NË BUJANOC NË PRAG TË FUSHATËS ZGJEDHORE PËR ZGJEDHJET LOKALE QË DO TË MBAHEN MË 24 PRILL 2016:

30.03.2016

Lugina

Komunikat

Komunikat

Keshilli i Bashkesis Islame ne Bujanoc