Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc uron besimtarët me rastin e hyrjes në 3 muajt e shenjt.

07.04.2016

Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc uron besimtarët me rastin e hyrjes në 3 muajt e shenjt.


Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc uron besimtarët me rastin e hyrjes në 3 muajt e shenjt.

Muhammedi (a.s.) në fillim të muajit Rexheb e ka bërë këtë lutje (dua):

  ”Allahu im! Na i bëj të bekuar Rexhebin dhe Shabanin dhe na bashko me Ramazanin!” (Ahmed, I, 259)

Këta tre muaj të bekuar janë emëruar edhe si: Muaji Rexheb si muaj i faljes apo amnistimit, muaji Shaban si muaj i ndërmjetësimit (Shefat), ndërsa muaji Ramazan si muaj i bekimit, shtimit të mirësive.

Me këtë rast KBI-Bujanoc uron gjith besimtarët musliman duke lutur Allahun që të ua pranoj lutjet dhe tua fal mëkatet

/KBI-Bujanoc.com/

 

889 Shikime