26.02.2022

Bota

02.04.2016

Bota

TIKA ndërton 320 banesa në Gaza

TIKA ndërton 320 banesa në Gaza

Nxënësit e shkollës fillore në qytetin turk Gonen, monitorët e papërdorur të kompjuterëve i kanë shndërruar në fole për zogjtë, raporton Anadolu Agency (AA).

03.12.2015

Bota

Arabët fillojnë fushatën: “Mbështetje për prodhimet turke”

Arabët fillojnë fushatën: “Mbështetje për prodhimet turke”

Pasi që presidenti rus, Vladimir Putin, nënshkroi vendimin për sanksione të pjesshme ndaj Turqisë, mbështetja e personaliteteve të njohura nga vendet arabe për prodhimet turke po përhapet në rrjetet sociale

02.10.2015

Bota

Policia saudite pengon shpërndarjen e 70.000 kopjeve të falsifikuara të Kuranit

Policia saudite pengon shpërndarjen e 70.000 kopjeve të falsifikuara të Kuranit

Autoritetet saudite kanë hetuar tentimin për shpërndarjen e rreth 70,000 kopjeve të falsifikuara të Kur’anit gjatë haxhit.

21.09.2015

Bota

Turqia ka harxhuar 7,6 miliardë dollarë për refugjatët sirian

Turqia ka harxhuar 7,6 miliardë dollarë për refugjatët sirian

Zëvendës kryeministri i Republikës së Turqisë dje informoi rreth mjeteve të harxhuara për përkujdesjen e refugjatëve sirianë. Sipas të dhënave zyrtare, Turqia ka harxhuar 7,6 miliardë dollarë, deri sa bashkësia ndërkombëtare ka kontribuar me 416 milion dollarë.

14.09.2015

Bota

Kurban Bajrami është me 24 shtator

Kurban Bajrami është me 24 shtator

Dita e parë e Kurban Bajramit është më 24.09.2015, e enjte.

13.09.2015

Bota

Refugjatët: Fëmijët duan një jetë më të mirë dhe pa brenga

Refugjatët: Fëmijët duan një jetë më të mirë dhe pa brenga

Luftërat disa vjeçare në shtetet e Lindjes së Afërt dhe Afrikës Veriore kanë shkaktur fluks të madh të refugjatëve të cilët përmes Turqisë, Greqisë, Maqedonisë dhe Serbisë shkojnë në drejtim të Evropës Perëndimore, me qëllim që siç thonë ata, të gjejnë strehë ku do të zgjohen në mëngjes pa zhurmën e të krisurave dhe erën e barutit. Në mesin e tyre ka të moshuar, gra dhe fëmijë, si dhe persona të sëmurë.

03.09.2015

Bota

Rrëfimi ma i shkurt n’botë: Shiten këpucët e fëmijës musliman

Rrëfimi ma i shkurt n’botë: Shiten këpucët e fëmijës musliman

Fotografia e cila tregon për fatin e një fëmije refugjat sirian të mbytur në detin turk, të cilin valët e kanë nxjerr jashtë në breg, ka prekur shumë zemra, ka bërë të dridhen shumë shpirta dhe të derdhet shumë lot.

02.09.2015

Bota

Halep, mbi 70 mijë të zhvendosur nga dhuna e ISIS në ditët e fundit

Halep, mbi 70 mijë të zhvendosur nga dhuna e ISIS në ditët e fundit

Për shkak të intensifikimit të sulmeve të organizatës terroriste ISIS kohët e fundit ndaj rajoneve nën kontrollin e opozitarëve në veri të Halepit, afërsisht 70 mijë persona kanë braktisur shtëpitë e tyre duke migruar në zonat kufitare në afërsi me Turqinë të cilët i shohin si të sigurta, raporton Anadolu Agency (AA).