Vaksinimi kundër COVID-19 i domosdoshëm për Haxhin 2023 - numri i pelegrineve i pakufizuar

19.01.2023

Vaksinimi kundër COVID-19 i domosdoshëm për Haxhin 2023 - numri i pelegrineve i pakufizuar


Vaksinimi kundër COVID-19 i domosdoshëm për Haxhin 2023 - numri i pelegrineve i pakufizuar

www.kbi-bujanoc.com

Sipas Ministrisë së Haxhit dhe Umres, një nga kërkesat për haxhinjtë që dëshirojnë të kryejnë Haxhin këtë vit është që të kenë plotësuar të gjitha dozat e vaksinës kundër COVID-19.

Gjatë pelegrinazhit të Haxhit të këtij viti, Ministria e Shëndetësisë deklaroi se pelegrinët do të pajisen edhe me vaksinën kundër gripit sezonal të meningokokut.

Sipas Ministrisë së Haxhit, haxhiu duhet të jetë i lirë nga sëmundjet kronike akute, sëmundjet infektive dhe çdo sëmundje tjetër që mund ta pengojë atë nga kryerja e ritualeve të Haxhit.

Ministri i Haxhit dhe Umres, Dr. Tawfiq Al-Rabiah, ka njoftuar se pas tre vitesh kufizime për t'i dhënë fund shpërthimit të mundshëm të COVID-19, Mbretëria do të heqë të gjitha kërkesat e moshës për pelegrinët dhe numri i tyre do të jetë i pakufizuar.

 

burimi: islamgjakova.net

216 Shikime