10.10.2023

Shkenca

06.12.2015

Shkenca

Kur shkenca ka evoluar shumë pak kemi shkenctarë.

Kur shkenca ka evoluar shumë pak kemi shkenctarë.

Marrja me shkencě padyshim është një obligim për të gjithë qofshin meshkuj apo femra.Sa jemi ka e permbushim këtë obligim kjo është një temë që duhet trajtuar.

30.06.2015

Shkenca

Shkenca vërteton – Hixhabi është mbrojtje kundër kancerit të lëkurës

Shkenca vërteton – Hixhabi është mbrojtje kundër kancerit të lëkurës

Studimet kanë treguar se zbulimi i pjesës më të madhe të trupit ekspozon njerëzit nga rreziku i kancerit të lëkurës, sëmundje kjo që merr jetët e miliona njerëzve në vit.

26.06.2015

Shkenca

Të mirat shëndetësore të sexhdes

Të mirat shëndetësore të sexhdes

Sipas një analize e bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdja, mbronë njeriun nga disa sëmundje dhe rreziqe shëndetsore të cilat i kanosen.

29.04.2015

Shkenca

Ibn Firnas, muslimani që shpiku makinën fluturuese

Ibn Firnas, muslimani që shpiku makinën fluturuese

Një mijë vite para vëllezërve Wright, poeti Islam, astronomi, muzikanti dhe inxhinieri me emrin Abas bin Firnas, tentoi të konstruktoi makinën e parë fluturuese me të cilën njeriu do të ngjitej në hapësirat e ndritshme krahas zogjve.

02.04.2015

Shkenca

Sekrete të shamisë sipas studimeve shkencore

Sekrete të shamisë sipas studimeve shkencore

Një studim i ri shkencor ka vërtetuar se gruaja, që bart shaminë dhe është kureshtare për këtë, ndjehet psikikisht dhe emocionalisht më mirë në raport me qasjen pozitive ndaj vetvetes sesa gruaja që nuk bart shaminë.

28.03.2015

Shkenca

Sabahu, burim i shëndetit dhe bereqetit

Sabahu, burim i shëndetit dhe bereqetit

Hulumtimet e reja kanë treguar se të zgjuarit në mëngjes zgjat jetën, rrit aktivitetin e qelizave dhe përmirëson perceptimin dhe aftësinë mentale të njeriut.

28.03.2015

Shkenca

Shqiptimi i fjalës Allah shëron sëmundjet shpirtërore

Shqiptimi i fjalës Allah shëron sëmundjet shpirtërore

Vander Hoven, një psikolog nga Holanda, shpalli zbulimin e tij të ri në lidhje me efektin e të lexuarit të Kuranit dhe përsëritjen e fjalës “Allah”, si tek njerëzit e sëmurë, ashtu edhe tek ata normalë.

04.03.2015

Shkenca

Forma sferike e tokës: Ja çfarë thotë Kur’ani

Forma sferike e tokës: Ja çfarë thotë Kur’ani

Në kohët e hershme, njerëzit besonin se toka është e rrafshët. Për shekuj me radhë, njerëzit kishin frikë që të mendonin larg. Francis Drake ishte njeriu i parë i cili vërtetoi se toka ka formë sferike kur ai lundroi rreth saj në vitin 1597. Ajeti i mëposhtëm i Kur’anit në lidhje me ndryshimin e ditës dhe të natës thotë: ”A nuk shihni se Allahu e kthen natën në ditë dhe ditën në natë?!” (Kur’ani, 31:29)

22.01.2015

Shkenca

Njëzet veprime që të bëjnë të dashur te njerëzit

Njëzet veprime që të bëjnë të dashur te njerëzit

Ali Abdul aziz erraxhihi Përktheu: Ragmi Destani