Therrja e Kurbanave nen organizimin e Keshillit te Bashkesis Islame ne Bujanoc

20.09.2016

Therrja e Kurbanave nen organizimin e Keshillit te Bashkesis Islame ne Bujanoc


Therrja e Kurbanave nen organizimin e Keshillit te Bashkesis Islame ne Bujanoc

Keshilli i Bashkesis Islame edhe kete vite vazhdoi traditen e tubimit dhe prerjes se kurbaneve ne Komunen e Bujanoci

Këshilli i Bashkësis Islame në Bujanoc edhe kët vit gjat tre ditëve të festës së Kurban Bajramit organizoi therrjen dhe shpërndarjen e mishit të kurbanave në teritorin e komunës së Bujanocit,

Procedura e organizimit të therrjes së kurbanave tash më është bër tradit e KBI-së ku gjithçka ka kaluar në mënyr të rregullt ku KBI me stafin e saj ishte i angazhur në mënyr sistematike ku vëzhguan për së afërmi therrjen e kurbanave ku çdo kurban është therr në prezencën e imamëve në mënyr Islame.

Edhe ket vite pos qytetarve të komunës son për grumbullimin e kurbanave ndihmuan edhe Shoqata Hasene nga Gjermania e cila vite me rradh kontribon në kët drejtim gjithashtu edhe Dijaneti Turk ku perfaqesuesit e dy Organizatave ishin present gjat therrjes dhe shperndarjes  se kurbanave,gjithashtu nga diaspora shqiptare e cila për çdo vit dërgon një numër të konsiderushëm të kurbanave.

Ne kete vite gjithsej jan grumbulluar 587 kurbana ku jane there 61 krer lope dhe 160 krer dele

Dijanti Turk 105 kurbana

Organizata “Hasene”  207 kurbana

Xhamia “El-Shems  Rebstein” Sangal 36 kurbana

Xhamia “Will” Sangal 32 kurbana

Xhamia “Drita” Luzern 16 kurbana

Xhamia ” Langhetal”  Bern 13 kurbana

Ndersa nga besimtaret nga komuna e Bujanocit si dhe nga Diaspora 178 kurbana.

Mishi I kurbanave eshte shperndar nepermjet Imamve ku jane perfshi qyteti  dhe te gjitha fshatrat e komunes se Bujanocit , gjithashtu ket vit jan shpernda nga 2 shuitje  per 800 presona nga Lindja e Mesme ne Preshev tek kampi I refugjatve.

Mishi kurbanave eshte shpernda ne keto vende:

Bujanoc 250 kese tek lagja e Romve dhe familjet me mirqenie sociale, Trrnoc  500 kese, Terrnoc I Vogel 40 kese, Kolonia Trrnoc 15 kese,Breznic 150 kese, Malesi e Bujanocit Muhoc Zarbinc Carr Bilinic 130 kese, Turi 60 kese, Llucan 100 kese, Koncul 130 kese, Dobrosin 70 kese, Osllar 90 kese, Nesalce 150 kese, Letovice 140 kese, Bilac 155 kese, Samolic 100 kese , Veteranve dhe familjeve te Deshmorve 100 kese , cdo kese ka patur 5 deri ne 7 kilogram mishë

 

 

Keshilli I Bashkesis Islame ne kete rast falenderon te gjith besimtaret e komunes se Bujanocit ,Organizatat dhe Xhamit per kontributin e dhene gjat therrjes se Kurbanave  duke lutur Allahun xh.sh qe sakrificen e tyre tu a beje kabul,gjithashtu falenderojm imamet per punen e pa lodhur gjat aktiviteti te therrjes dhe shperndarjes se mishit te kurbanave.

 Shërbimi për inforimim pranë KBI-Bujanoc

Bujanoc 20.09.2016  

KBI-Bujanoc.com     

 

 

774 Shikime