27.06.2014

Histori Islame

Ngadhënjimi i Stambollit

Ngadhënjimi i Stambollit

Ose e marr unë Stambollin, ose ai mua! Sulltan Mehmeti II (Ngadhënjimitari)

02.06.2014

Histori Islame

Islami, kryqëzimi dhe kthimi i Isait alejhis-selam

Islami, kryqëzimi dhe kthimi i Isait alejhis-selam

Falënderimet dhe lëvdatat më të mëdha janë për Allahun e Madhëruar, Zotin dhe Krijuesin e të gjitha botëve. Selami dhe përshëndetjet tona qofshin edhe për të Dërguarin e Allahut, Muhammedin Alejhisselam, mbi familjen e tij të madhe, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që jetuan me të vërtetën në zemër.

24.05.2014

Histori Islame

Profeti a.s ne Medine

Profeti a.s ne Medine

Tarik Suvejdan

29.04.2014

Histori Islame

Myslimanët rusë, sa shumë histori për të treguar!

Myslimanët rusë, sa shumë histori për të treguar!

Në Rusi ka rajone ku popullsia përbëhet kryesisht nga myslimanët. Këto janë republikat e Kaukazit të Veriut (Ingushetia, Çeçenia, Dagestani, Kabardino -Balkaria, Karachay – Çerkezia), si dhe Tatarstani dhe Bashkortostani.

24.04.2014

Histori Islame

Jetimllëku i Muhamedit alejhis-selam

Jetimllëku i Muhamedit alejhis-selam

Kur profeti Muhamed a.s mbush gjashtë vjeç, i vdes nëna e tij Amine, duke mbetur jetim pa baba dhe pa nënë. Atë e merr në kujdestari gjyshi i tij Abdul Muttalibi.

15.04.2014

Histori Islame

Kushtetuta e Medinës

Kushtetuta e Medinës

Sean William White

13.04.2014

Histori Islame

Apostazia, braktisje besimi apo rebelimi

 Apostazia, braktisje besimi apo rebelimi

Kur flasim mbi apostazinë, është gabim trashanik nëse do i qasemi vetëm në mënyrë të përgjithshme, pasi në këtë rast flasim për jetë të marra dhe gjak të derdhur. Feja na mëson, që për mesele të tilla, të tregohemi tepër të kujdesshëm dhe të marrim në konsideratë çdo detaj.

30.03.2014

Histori Islame

Prejardhja e njeriut

Prejardhja e njeriut

Njohuritë teorike rreth këtyre temave, mjaft të rëndësishme, datojnë që nga shekujt 18 dhe 19, në kohën kur shkenca ishte nën ende ethet e injorancës kishtare të mesjetës, në kohën kur, si kundërpërgjigje ndaj ndikimit të kishës mesjetare, filozofitë ateiste-materialiste kishin marrë hov zhvillimi dhe ato teori pseudoshkencore mbështeteshin në ateizëm, gjithnjë duke theksuar vetëm rastësinë dhe jo qëllimin. Fakti i ikjes nga realiteti bëri që këto teori të ishin jo të kapshme për mendjen e shëndoshë dhe të binin në kundërshtim me vetveten.

29.03.2014

Histori Islame

Sundimtari dhe i sunduari

Sundimtari dhe i sunduari

Në të kaluarën ka pasur shumë halifë të udhëzuar, veçoritë e të cilëve ishin shumë larg dhe të pakrahasueshme me ato të mbretërve, kryeministrave dhe presidentëve të sotëm.

25.03.2014

Histori Islame

Inteligjenca e Imam Ebu Hanifes

Inteligjenca e Imam Ebu Hanifes

Një herë një njëri shkoi tek Imam Ebu Hanife dhe i tha:

25.03.2014

Histori Islame

Të themi “insha Allah” apo…!?

Të themi “insha Allah” apo…!?

Gjatë hutbes së xhumasë, imami fliste rreth rëndësisë së të thënurit Insha Allah (nëse do Allahu xh.sh.) ndërsa planifikojmë të bëjmë diçka në të ardhmen.