Marrja e parave për leximin e mevludit

21.12.2013

Marrja e parave për leximin e mevludit


Marrja e parave për leximin e mevludit

Pyetja: Pasi që çështja e mevludit debatohet shpesh mes myslimanëve, desha të bëj një pyetje që ka të bëj me organizimin e mevludit. Profesor i nderuar, a lejohet të merret para apo ndonjë dhuratë nga organizatori për leximin e mevludit?

Përgjigjja:

Esselamu Alejkum! Mevludi që organizohet me iniciativën e ndonjë xhemati, për shkak të ndonjë rasti të tij personal, paraqet një aktivitet shtesë të imamit dhe nuk ka asnjë pengesë që për atë aktivitet të marr dhuratën që tradicionalisht e jep organizatori. Ai që merr dhuratën nuk ka ndonjë sevap, mirëpo ai që e jep dhuratën, nëse ka qëllim të sinqert, ka sevap për atë./KBI-Bujanoc.com/

1016 Shikime