Situatat në të cilat lejohet të bëhet vonimi i namazit

24.05.2015

Situatat në të cilat lejohet të bëhet vonimi i namazit


Situatat në të cilat lejohet të bëhet vonimi i namazit

Ta falësh namazin me vonesë pa patur ndonjë arsye të lejuar nga feja është haram dhe gjynah i madh. Ka disa arsye për të cilat mund të vonohet namazi:

1. Kur je në luftë përballë armikut, kur nuk e fal dot as duke u kthyer nga ndonjë drejtim tjetër përveç Kiblës, kur nuk e fal dot sipër kafshës që je duke udhëtuar.

2. Kur je në rrugë dhe ke frikë se mos bie pre e hajdutëve, kusarëve ose kafshëve të egra.

3. Gjyshja, ose doktori në operacionet urgjente kur nëna ose fëmija që është duke lindur rrezikon të humbasë jetën.

4. Kur harron.

5. Kur të ka zënë gjumi.

Këto janë disa nga arsyet për  të cilat lejohet  të vonohet namazi.

/KBI-Bujanoc.com/

4667 Shikime