Dy algjerian shpikin testin që zbulon ushqimet haram

24.10.2014

Dy algjerian shpikin testin që zbulon ushqimet haram


Dy algjerian shpikin testin që zbulon ushqimet haram

Dy shkencëtarë të ri në Francë kanë zhvilluar një test i cili brenda dhjetë minutash me sukses zbulon se në disa përbërje të ushqimeve ka apo jo mish derri apo alkool, njofton agjencia anadolija. .

Abdurrahman Chaoui (25) i Vital Julian (27), të cilët janë me prejardhje nga Algjeria, tanimë prodhimin e tyre e kanë lëshuar në treg dhe shitet me çmim prej 6.90 euro.

Fjala është për një zbulim epokal i cili mund të jetë shumë praktik për përdorim nëpër restorante, kur konsumatorët dëshirojnë të binden se nuk ka  mish derri apo alkool.

Një mostër e vogël e ushqimit futet në epruvetë dhe përzihet me ujë të ngrohët, ndërsa më pas vendoset në një lakmus special i cili zbulon se në ushqimin  e testuar ka apo jo mish derri apo alkool.

(Breziiri)    /KBI-Bujanoc.com/

1276 Shikime