Bllokohen meshavinat Shtrudle nga Serbia

11.04.2014

Bllokohen meshavinat Shtrudle nga Serbia


Bllokohen meshavinat Shtrudle nga Serbia

Jan kancerogjene

Në bazë të një njoftimi që ka ardhur nga Rapid Alet, sistemi i sigurisë ushqimore të Bashkimit Evropian, është kërkuar të tërhiqet nga tregu përkohësisht një seri e kekëve me fiq, të prodhuara në Serbi, për shkak të nivelit të rritur të ohra-toksinës A, e cila ka përbërje kanceroze dhe  nëse përdoret mbi doza të lejuara e që dëmton rënd mëlçinë

Lajmin e ka konfirmuar RTK-në edhe kryeispektorja e Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, Ilirjana Zymberi e cila ka thënë se menjëherë ka dërguar ispektorët në terren për të tëhequr produktin me shtrudlle me fiq, deri në daljen e rezutatevetë analizave të cilat definojnë sakt rezikshmërinë e këtij produkti.

/KBI-Bujanoc.com/

1047 Shikime