23.10.2015

Rajoni

Intervistë: Ne në Zvicër përcjellim mesazhin islam

Intervistë: Ne në Zvicër përcjellim mesazhin islam

“Puna që bëhet në xhami është mësim-besimi, edukimi, përqëndrimi në kultivimin e gjuhës së pastër shqipe nëpër mektebe, aktivitete kulturore, aktivitete sportive, grupe dramaturgjike, aktivitete humanitare, siç janë dhurimi i organizuar i gjakut nga xhemati, ekskurzione nga më të ndryshme brenda dhe jashtë Zvicrës, kampingje, përcjellja e ndeshjeve sportive në mënyrë të organizuar, organizimi i seminareve, tribunave, koncerteve islame, manifestimet e ndryshme me karakter kulturor dhe kombëtar”, – u shpreh në mes tjerash në intervistën dhënë revistës sonë kryetari i Unionit të Imamëve Shqiptarë në Zvicër Nehat ef. Ismaili.

19.09.2015

Rajoni

Forumi Rinor Islam solidarizohet me refugjat nga Lindja e Mesme

Forumi Rinor Islam solidarizohet me refugjat nga Lindja e Mesme

Xhamia Emmenbruke nga kantoni i Luzernit i pergjigje aksionit ton humanitar duke na derguar ndihma dedikuar refugjatve nga Lindja e Mesme,

03.09.2015

Rajoni

02.09.2015

Rajoni

Ndërtohet xhamia më e madhe në Ballkan

Ndërtohet xhamia më e madhe në Ballkan

Në fshatin Duga Poljana të komunës së Sjenicës në Serbi, është duke u ndërtuar një xhami e cila po vlerësohet të jetë më e madhja në Ballkan.

02.09.2015

Rajoni

Ju qoftë për hajr fillimi i vitit të ri shkollor, 2015/16

Ju qoftë për hajr fillimi i vitit të ri shkollor, 2015/16

Në shkollën fillore „25 Maj“ në Hasanbeg dita e parë e shkollës ka filluar normal dhe pa pengesa.

19.08.2015

Rajoni

Mesazh rinisë muslimane në botë

Mesazh rinisë muslimane në botë

Dr. Ahmed Keftaro është Kryemyfti i Sirisë që mot dhe njëkohësisht një ndër dijetarët dhe mendimtarët më të mëdhenj jo vetëm të Sirisë, por të botës islame në këtë kohë.

15.08.2015

Rajoni

Kurdic: Të tjerët përparojnë, ndërsa ne merremi me lëvizjen e gishtit në namaz

Kurdic: Të tjerët përparojnë, ndërsa ne merremi me lëvizjen e gishtit në namaz

Gjatë një emisioni të radio Bir (radio e Bashkësisë islame të BiH) Dr.prof. Shefik Kurdic, ekspert në fushën e hadithit dhe autorë i shumë librave fetare (disa libra të tij janë përkthyer edhe në gjuhën shqipe, foli për tema të ndryshme ndërsa theks të veçante i kushtoi edhe rëndësisë së kuptimit të drejtë të dallimeve mes muslimanëve.

30.06.2015

Rajoni

Shqiptarët ndërtojnë xhami të bukur në Zvicër

Shqiptarët ndërtojnë xhami të bukur në Zvicër

Komuniteti mysliman i shqiptarëve të qytetit Wil bëhet me xhami të re! Pas një pritjeje maratonike, të premten u vu gurthemeli i xhamisë, i cili u përmbyll sot me një organizim festiv para një numri të madh të mysafirëve në një nga sallat e qytetit fqinj, Wattwil.

20.06.2015

Rajoni

Ndron jetë Dr. Musli Bajrami

Ndron jetë  Dr. Musli Bajrami

Dje më datë 19 qershor 2015 pas namazit të teravisë, ndëroi jetë Prof. Dr. Musli Bajrami, ligjërues në Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup. Në vazhdim ua sjellim biografinë e rahmetliut.

14.06.2015

Rajoni

Spitali i Fëmijëve, donacion i arabëve, do të mbajë emrin Sheika Fatima

Spitali i Fëmijëve, donacion i arabëve, do të mbajë emrin Sheika Fatima

Filloi jetësimi i marrëveshjes për ndërtimin e Spitalit të ri Pediatrik-Kirurgjik në kuadër të kompleksit të QKUK, që mundësohet nga donacioni i Emiratet e Bashkuara Arabe.