24.08.2022

17.03.2022

06.03.2022

14.06.2015

Këshillat e mjekut përpara fillimit të Ramazanit

Këshillat e mjekut përpara fillimit të Ramazanit

Në shumë familje ka filluar të ndjehet atmosfera e përgatitjes për muajin e shenjtë të Ramazanit, muaji i mëshirimit dhe begatisë.

19.05.2015

Lëng portokalli për një kujtesë të shëndetshme

Lëng portokalli për një kujtesë të shëndetshme

Lëngu i portokallit ka një ndikim të veçantë në shëndetin e kujtesës suaj. Përmbajtja e tij duket se është e rëndësishme për një kujtesë të shëndetshme.

03.05.2015

Të mirat që sjellë lëvorja e bananes!

Të mirat që sjellë lëvorja e bananes!

Të mirat që i sjellë lëvorja e bananës! Duket qmenduri por, është e vërtetë! Bananeja është ndër frutet më të zakonshme që mund t’i shohësh në Indi, dhe ndoshta kjo është arsyeja pse nuk i konsumojmë bananet edhe aq shumë. Por pasi që ta keni lexuar këtë nuk do ta hudhni më lëkurën e bananës në kontinier.

26.03.2015

Dardha dhe Dobitë e saj në trupin e Njeriut!

Dardha dhe Dobitë e saj në trupin e Njeriut!

Dardha është një prej frutave shumë të rëndësishme për organizmin tonë. Është e përbërë në masën 84%nga uji dhe në masën 16% nga proteinat, sheqeri, karbohidrate, fosfori dhe magnezi.

24.03.2015

Sa vjet na kalojnë duke u brengosur

Sa vjet na kalojnë duke u brengosur

Në detin e të dhënave për atë se në çka e shpenzojmë kohën në jetë, shqetësimet kanë filluar të zënë një pjesë të madhe të jetës.

22.03.2015

Pse mjalti është më i shëndetshëm se sheqeri?

Pse mjalti është më i shëndetshëm se sheqeri?

Tashmë e dimë se sa i shëndetshëm është mjalti për organizmin njeriut. Por, çfarë është ajo që mjaltin e bën më të shëndetshëm se sheqerin?

12.03.2015

Si na ruan zinku nga infeksionet?

Si na ruan zinku nga infeksionet?

Shumë persona marrin suplemente të zinkut për të parandaluar krijimin e gripit ose ftohjeve, ndërsa hulumtimi i ri i shkencëtarëve amerikanë zbulon në detaje veprimin e zinkut.