16.10.2023

Rajoni

11.04.2016

Rajoni

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed a.s.

Mijëra besimtarë përkujtojnë Profetin Muhamed a.s.

Mijëra qytetarë shqiptarë, u bënë pjesë e programit festiv në përkujtim të Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të, organizuar për të njëmbëdhjetin vit radhazi nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Fondacioni Kulturor e Arsimor ëSemaë.

18.01.2016

Rajoni

Xhemati i Xhamisë së Madhe në Ferizaj e bën me shtëpi një skamnor

Xhemati i Xhamisë së Madhe në Ferizaj e bën me shtëpi një skamnor

Sadri Zogaj dhe familja e tij nga Ferizaj prej vitesh kishin jetuar në një shtëpi të vjetër dhe pa kushte për jetë. Ky nevojtar të hënën i ka dhënë fund këtij problemi pasi që xhemati i Xhamisë së Madhe ëMulla Veselië në Ferizaj e ka bërë me strehë.

08.01.2016

Rajoni

Hoxhë Jakup Asipi, mishërim i Islamit

Hoxhë Jakup Asipi, mishërim i Islamit

Me rastin e 10-vjetorit të ndarjes nga jeta të hoxhës Jakup Asipi, u mbajt simpozium shkencor me temë “10 vjet pa hoxhë Jakupin”.

23.12.2015

Rajoni

Zhvillohet simpoziumi “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”

Zhvillohet simpoziumi “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Universitetin Bedër, organizuan simpoziumin me temë: “Mesazhi Universal i Muhamedit a.s.”.

06.12.2015

Rajoni

Zvicër: Mr. Bekim Alimi zgjedhet kryetar i Organizatës “DIGO”

Zvicër: Mr. Bekim Alimi zgjedhet kryetar i Organizatës “DIGO”

Në mbrëmjen e së shtunës, më 05.12.2015, në lokalet e Hotelit “Inseli“, në qytetin Romanshorn të Zvicrës lindore, u mbajt mbledhja e Kuvendit të DIGO-s, një organizatë kupolë që mbledh rreth vetës një numër të organizatave dhe bashkësive të tjera islame që ushtrojnë veprimetarinë e tyre fetare në pjesën lindore të shtetit Zvicran.

27.11.2015

Rajoni

Mustafa Spahiq: Sot Islami luftohet me Islam, Sunneti me sunnet…

Mustafa Spahiq: Sot Islami luftohet me Islam, Sunneti me sunnet…

Intelektuali i mirënjohur boshnjak Mustafa Spahiq, në një intervistë televizive në temën, “Lufta kundër Islamit nëpër shekuj:

27.11.2015

Rajoni

Roli i prijësve myslimanë në formimin e shtetit të parë shqiptar

Roli i prijësve myslimanë në formimin e shtetit të parë shqiptar

Shekulli XIX shënoi një epokë të re për popullin shqiptar, atë të Rilindjes. Ai hyri në historinë moderne të vendeve të Ballkanit si shekulli i lëvizjeve dhe revolucioneve kombëtare, që çuan në çlirimin dhe formimin e shteteve të pavarura.