16.01.2023

Personalitete

Haxhi Hafiz Sabri Koci (1921-2004)

Haxhi Hafiz Sabri Koci (1921-2004)

nga: kbi-bujanoc.com

31.01.2022

Personalitete

Porosia e Hoxhë Hasan Tahsinit

Porosia e Hoxhë Hasan Tahsinit

www.kbi-bujanoc.com

12.03.2015

Personalitete

Aqif Blyta kryetar i Novi Pazarit (1941-1945) të shpallet hero kombëtar !

Aqif Blyta kryetar i Novi Pazarit (1941-1945) të shpallet hero kombëtar !

Iniciativa e Nexhmedin Spahiut, që Aqif Blyta të shpallet hero kombëtar, shumë e qëlluar dhe kaherë e domosdoshme.

29.01.2015

Personalitete

Kardavi: Ta ruajmë atë që ka mbetur nga Egjipti

Kardavi: Ta ruajmë atë që ka mbetur nga Egjipti

Jusuf El-Kardavi u ka dërguar një mesazh interesant popullit egjiptian, para se gjithash dijetarëve dhe intelektualëve, duke u thënë të bëjnë gjithçka për ta ndaluar shkatërrimin dhe stagnimin e Egjiptit, njofton saff.ba

12.01.2015

Personalitete

Pasojat e terrorizmit tek muslimanët

Pasojat e terrorizmit tek muslimanët

I- Definicion i terrorizmi Terrorizmi nuk është një fenomen i ri i shekullit XXI. Ky fenomen ka ekzistuar dhe mëparë në shtete të ndryshme. Ndër shtetet e para të cilat kanë ndjerë kërcënimin e terrorizmit si dhe përdorimin e fjalës “Terrorizëm” ështe Rusia, në gjysmën e dytë të shekullit XIX. Terrorizmi manifestohej në forma të ndryshme reagimi krysesisht dhune të drejtuara ndaj shtetit. Karakteri i terrorizmit ka qenë një karakter politiko-historik në të cilën manifestoheshin dhuna ndaj shtetit për arsye të bindjeve politike apo bindjeve kombëtare. Por në të njëjtën kohë teoria bashkëkohore njeh edhe terrorizmin shtetëror që është një formë tjetër e terrorizmit e njohur në të cilën shteti ushtron terror ndaj qytetarëve të tij, apo mbi popujt e tjerë jasht kufijve të vet, si rasti i ish Jugosllavisë- Serbisë, mbi popullin e Kosovës.

14.12.2014

Personalitete

Jusuf El-Kardavi 1929

Jusuf El-Kardavi 1929

Jusuf El-Kardavi është një prej dijetarëve më të mëdhenjë të shekullit të XXI, ai është një prej njohësve më të mëdhenjë bashkohorë të jursiprudencës islame. Njeriu më me ndikim në botën islame dhe njohës prej më të mirëve të ekonomisë islame dhe politikave islame.

13.11.2014

Personalitete

Nuk ndërtohet shoqëria vetëm me legjislacione

Nuk ndërtohet shoqëria vetëm me legjislacione

Islami nuk është thjesht legjislacion e ligje, ai është besim që shpjegon ekzistencën, adhurim që edukon shpirtin, morale që pastrojnë zemrën, koncepte që korrigjojnë perceptimin, vlera që lartësojnë njeriun dhe mirësjellje që hijeshojnë jetën. Pasazhet që kanë të bëjnë me legjislacionin dhe dispozitat, nuk janë më shumë se 1/10 e Kuranit fisnik dhe janë të ndërthurura mrekullueshëm më besimin dhe ndërgjegjen, të shoqëruara nga ajetet e shpërblimit dhe ndëshkimit, si dhe të lidhura në mënyrë organike me udhëzimet e tjera të Kuranit.

28.10.2014

Personalitete

Thënie të çmuara të Dijetarëve dhe Thirrëse Islam – XX

Thënie të çmuara të Dijetarëve dhe Thirrëse Islam – XX

Muhamed Ibn Uthejmini " Të lutesh për prindërit në namazin e Teravisë është më e mirë se sa therja e dhjetë deveve ".

21.10.2014

Personalitete

Njihuni me Rexhep Tayyip Erdogan

Njihuni me Rexhep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdoğan (Rexhep Tajip Erduan) lindi më 26 shkurt 1954 në Stamboll. Ka shërbyer si kryeministër i Turqisë nga viti 2003 deri ne vitin 2014. Aktualisht sherben si Presidenti i pare turk i zgjedhur me vota.