Gjashte vite pa Hysen ef. Isenin

23.02.2014

Gjashte vite pa Hysen ef. Isenin


Gjashte vite pa Hysen ef. Isenin

Mulla Hysen ef. Hyseni - Tërnoc, Pishtarë i denjë i arsimit islam për Anamoravë

Hysen ef. Iseni lindi me 20. 04. 1930 ne Ternoc te madh, komuna e Bujanocit. Ishte i edukuar ne nje familje me tradite fetare.Ishte nje kuader,qe doli nga hoxha i nderuar dhe i shquar ne luginen e Presheves, hafez Nexhatia.Punoi si imam ne xhamine e re te Ternocit, ku dha nje kontribut te madhe, si ne edukimin e brezave te rinje,edukimin shpirterore te besimtareve,dhe zgjidhjen e shum mosmarreveshjeve qe ndodhnin ne fshat edhe me gjere.Ishte i popullarizuar ne tere luginen e Presheves po edhe me gjere, i afert me xhematin, dhe me imamet.Kishte prirje ne cdo lemi fetare, e sidomos ne ceshtjet e fik-hut.

Pas veti la edhe kuadro, te cilet me vone u bene imam ne disa xhami ne Ternoc dhe jashte Ternocit,ne Kosove e gjetiu.

Ishte edhe kryetar i keshillit te bashkesise islame te Bujanocit per shume vite,ku dha edhe nje kontribute te jashtezakonshem ne poziten e kryetarit.Nderroi jete ne moshen 78 vjecare.Vepra dhe fjala e tij ende jeton ne mesin e besimtareve. Allahu e meshirofte dhe e shperblefte per kontributin e tij./KBI-Bujanoc.com/

4073 Shikime