Tryezë e rrumbullakët për liritë fetare në Sërbi e organizuar nga NDI - KBI-Bujanoc

06.07.2022

Tryezë e rrumbullakët për liritë fetare në Sërbi e organizuar nga NDI - KBI-Bujanoc


Tryezë e rrumbullakët për liritë fetare në Sërbi e organizuar nga NDI - KBI-Bujanoc

ww.kbi-bujanoc.com

Sot në shtëpinë e kulturës në Bujanoc u mbajt tryeza e rrumbullakët me temën: Dialogu ndërfetare, për liritë fetare në Serbi dhe Ballkanin perëndimorë,

organizuar nga organizata Amerikane NDI ( Instituti demokratik kombëtar ) në Serbi.

Në këtë takim pjesëmarrës ishte Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Bujanocit Ragmi ef Destani, Kryesuesi i kishës ortodokse në Bujanoc Miça Zelenovic,

Përfaqësues nga komuniteti rom,

përfaqësues nga komuna e Bujanocit, nga Këshilli kombëtare shqiptar në Bujanoc, nga shoqëria civile, disa organizata nga Vranja, përfaqësues të mediave etj.

Në këtë tryezë, u diskutua për rëndësinë e dialogut ndërfetar, bashkëpunimin mes Bashkësive fetare dhe bashkëjetesën fetare mes popullatës e në veçanti të rinjve në këto vende. Pastaj njohja me kulturën fetare të njëri-tjetrit, ceremonive fetare, ndikimin e politikës etj.

108 Shikime